Aţi auzit de termenul “asociere in imobiliare” în multe imprejurari.
În esenţă termenul “asociere in imobiliare” şi mai explicit, termenul “asociere investitionala imobiliară”, inseamna comasarea de fonduri pentru a finanţa o investiţie imobiliară.
Aceasta presupune structurarea unei investiţii imobiliare pentru a permite grupurilor de investitori inteligenti să achiziţioneze, controleze şi să profite de pe urma unor proprietăţi.
Comasarea de fonduri permite investitorilor să achiziţioneze în mod colectiv ceea ce nu şi-ar fi permis să realizeze pe cont propriu.
Asocierea este un termen descriptiv pentru un grup de investitori care comasează capitalul în vederea unei investiții imobiliare.
Procesul asocierii câştigă în popularitate din moment ce investiţiile imobiliare sunt catalogate ca ocupând locul 4 în clasa activelor, pe lângă stocuri, obligaţiuni şi cash. Asocierile comasează veniturile mai multor investitori pentru a putea achiziţiona proprietăţi mai scumpe, în timp ce riscul imobiliar se minimizează.
Creşterea capitalului este determinată de creşterea valorii proprietăţii şi se realizează la vânzarea imobilului. Ca în cazul oricărei investiţii imobiliare, beneficiile reale se obţin în timp, iar investiţiile imobiliare prin asocieri sunt investiţii pe termen mediu si lung. Rezultatele lor se văd cel mai bine după o perioadă de 5-7 ani.
În cazul în care se investeşte în proprietatea adecvată şi cu managementul corect, proprietăţile imobiliare oferă o investiţie cu risc scăzut.
O asociere în domeniul imobiliar ia de obicei forma unui parteneriat, SRL sau societate pe acţiuni.
SRL-ul sau societatea pe acţiuni aduc împreună dezvoltatori imobiliari, proprietari (cu experienţă, idei, energie şi cu proprietăţi analizate) şi investitori (cu bani)
Investitorii sunt în general „pasivi”, pentru că nu au un rol în operaţiunile de zi cu zi ale dezvoltării sau investiţiei.
Dezvoltatorul/firma de gestiune a asocierii investiţionale are rol activ în operaţiunile de dezvoltare a proprietăţii.
Dumneavoastră decideţi la ce fel de program doriţi să participaţi şi cât de mult să investiţi. De obicei, o investiţie minimă trebuie să fie de 30,000 de Euro la început.
Clienţii pot beneficia în mai multe feluri:
Când vă decideti să investiţi împreuna urmeaza sa deţineti parti sociale/ acţiuni într-o companie înfiinţată pentru realizarea scopului acelei investiţii imobiliare. Această firmă, adesea un SRL, este înfiinţată pentru achiziţionarea, construirea, marketingul şi/sau vânzarea unei investitii imobiliare.Plata dividendelor aferente investitiei vor constitui profitul.
Asociatii/Actionarii unei asocieri investiționale au controlul asupra tuturor problemelor legate de proprietatea lor şi de asocierea în sine prin intermediul firmei-administrator. Firma care adminitreaza in numele asociatilor/actionarilor are un rol clar definit si atribuit de către membrii asocierii prin adunarile statutare care conduc societatea.
Administrarea fiecărei proprietăţi este unică. Pe scurt, fiecare motor investitional este format ca un SRL/SA. Fiecare participant primeşte un procent din fiecare proprietate. Fiecare firma este administrata în conformitate cu direcţiile specificate in adunarea generala a asociatilor. Firma de administrare are o cotă de participare în fiecare firma şi primeşte remuneratiile stabilite prin intelegerea initiala si hotararea asociatilor.
Participarea într-o asociere investitionala imobiliara nu înseamnă deţinerea de acţiuni in sensul clasic, ci mai degrabă deţinerea unei proprietăţi. Deci modalitatea este de vinde personal cota parte pe care o detineti catre investitorii care au un drept de preemțiune sau firma de administrare vă poate ajuta să vă vindeți partea de proprietate unui investitor nou.
Criterii privind investiţiile imobiliare in asociere investitionala.
Achiziţionarea unei proprietăţi este potrivită investitorilor care au un venit net suficient şi/sau capacitatea de a obţine şi alte venituri.
Cand structurez asocieri pentru investitii imobiliare am in vedere intrunirea următoarelor condiţii:
Fiecare participant la acest procesul investitional trebuie să demonstreze că întruneşte aceste condiţii, iar eu evaluez rapoartele prezentate, luând ulterior decizia dacă se accepta sau nu înscrierea in asociere a investitorului respectiv.
(Chestionarul şi Angajamentul de înscriere vor fi furnizate înainte de fiecare investiţie)
Aceste criterii privind investiţiile reprezintă un minimum de standarde pentru potenţialii investitori imobiliari, iar intrunirea acestor standarde de către un posibil investitor nu înseamnă implicit că o asemenea investiţie trebuie să fie efectuată neaparat în parteneriat.
Sunt 15 ani de cand am participat la prima asociere prin care s-a achizitionat o cladire de apartamente. Seriozitatea partenerilor este intotdeauna un criteriu primordial.
Powered by BetterDocs
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Comentariu *
Name*
Email*
Website
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.