Avantajele asocierii investitionale

Acces la strategii imobiliare. Cel mai relevant avantaj al asocierii este acela că anumite competenţe şi cunoştinţe avansate din domeniul imobiliar sunt puse la dispoziţia unor investitori. Investiţiile imobiliare reprezintă un proces mult mai complicat decât poate părea la început, necesitând determinarea valorilor imobiliare, negocierea contractelor de achiziţie, finanţarea unei tranzacţii imobiliare, negocierea chiriilor şi administrarea proprietăţilor.

Economii sigure. Comasând fondurile unui număr de investitori, un grup de investiţii imobiliare poate realiza economii ale costurilor în comparaţie cu un investitor individual. Un astfel de grup cu un capital puternic poate depune un avans substanţial pentru una sau mai multe proprietăţi în timp ce poate păstra totodată şi rezervele necesare de cash. În plus, proprietăţile mai mari tind să fie mai eficiente în privinţa costurilor aferente decât proprietăţile mai mici.

Diversificare. Un avantaj major al asocierii este acela că permite unui investitor individual cu fonduri limitate să-şi diversifice activitatea investind în proprietăţi diferite. Diversificarea poate fi de asemenea şi cea mai importantă modalitate de protecţie împotriva pierderilor înregistrate la un moment dat în domeniul imobiliar.

Adaptarea investiţiilor . Prin asociere se poate structura o varietate de modalităţi de investiţie care să difere în funcţie de riscul pierderilor, prioritatea încasărilor, riscul inflaţie, în funcţie de riscul acumulării de datorii şi taxe. Astfel, un investitor poate opta pentru un echilibru al factorilor de risc şi al veniturilor care să i se potrivească cel mai bine.

Rezerve cash. Nevoia de rezerve cash este adesea neglijată când investitori fără experienţă fac achiziţii în domeniul imobiliar. Asocierea poate asigura capital suficient care să confere investiţiei puterea şi capacitatea de a suporta crizele economice sau căderile pieţei imobiliare.

Profituri. Prin asociere se distribuie sume de bani partenerilor sub forma unor dividende. În momentul vânzării, câștigurile generate din aprecierea valorii imobilelor se distribuie de asemenea conform formulei memorandumului de ofertă privind asocierea.

Scroll to Top